Jul hos föräldrarna

Home / Sverige / Jul hos föräldrarna

De senaste åren så har jag firat jul hemma hos mina föräldrar i Örnsköldsvik. Eller rättare sagt är nog det mer eller mindre en tradition för mig då jag gjort det i stort sett alla jular hittills i mitt liv. Som den träningsmänniska som jag är så brukar förmiddagen på julafton spenderas ute i skidspåret. Från mina föräldrars hus är det bara några hundra meter till ett ställe där man kan kliva på spåret så det fungerar perfekt att gå den biten. För alla er som inte brukar åka skidor, eller som gör det väldigt sällan, så kan jag säga att julafton är nog nästan den bästa dagen för skidåkning. Det brukar nämligen alltid vara väldigt mycket folk ute i spåren den dagen och även en väldigt speciellt och avslappnande stämning.

Sedan så äter vi alltid en gemensam lunch tillsammans, som normalt består av risgrynsgröt med kanel och socker. Sedan så blir det också en hel del godis och annat snacks under eftermiddagen, och självklart brukar vi se på Kalle Ankas jul innan det är dags för julmiddagen. Ibland så kommer pappas broder och hans familj och äter middag och spenderar kvällen hemma hos oss, ibland åker vi till dem, men ibland så blir det bara vi också. Till middag så blir det i alla fall självklart ett klassiskt julbord med allt vad det innebär, och sedan så är man så mätt så att man måste sitta i soffan och återhämta sig ett tag 😉

Senare på kvällen så kommer man till julaftonens högpunkt. Nämligen julklappsöppningen. Efter det så är man (förhoppningsvis) nöjd med sina presenter och stannar uppe ett tag och ser en film, käkar lite godis, eller bara tar det lugnt och myser tillsammans.

av Erik

This entry was posted in Sverige.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *