Julsånger från hela världen

Det finns otroligt många julsånger i olika delar av världen – Och ibland kan det vara spännande att få lyssna på lite annat än bara våra egna svenska julsånger. Så i den här artikeln kommer ni att kunna lyssna på julsånger från några olika länder i världen.

USA

De gånger vi svenskar lyssnar på julmusik som kommer från utlandet så är det nästa uteslutet från de stora engelsktalande länderna USA och Storbritannien.

Italien

Italien är ett land som vi förknippar med sol och varmt klimat, och kanske framför allt med en skön och avslappnad livsstil. Vi förknippar dock inte Italien med jul och julfirande. Men trots det så har italienarna ett ganska traditionsrikt julfirande där julsånger är en självklarhet.

Frankrike

“Douce nuit” är en av Frankrikes allra mest populära julsånger och är den franska versionen av “Stilla natt”.

 

Ryssland

Världens till ytan största land upplevs ofta som kallt och ogästvänligt. Men visst finns det värme och glädje i massor i detta land precis som i alla andra länder – och julsånger finns i massor i detta land, men språket är ju för de allra flesta av oss svenskar helt oförståeligt.

 

Tyskland

Den mest kända julsången från Tysklan är förmodligen “Oh, Tannenbaum” som även spritts utanför Tyskland. Här är en fin version med en barnkör:

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *