Fira jul på Filippinerna

Home / Filippinerna / Fira jul på Filippinerna

Traditionellt sett, när “ber”-månaderna (september, oktober, november och december) börjar så hör man julsånger på radio och precis överallt. Det sätts upp vackra juldekorationer och ljus överallt på stan och i varje hem. Barnen brukar emot jul gå från hus till hus och sjunga julsånger för familjerna i grannskapet. För det så får de någon gåva, lite mat eller ibland pengar.

jul på filippinernaNär julen kommer så är det julfester för barn, föräldrar, anställda på företag (både privata och offentliga). Då njuter man av ledigheten, spelar spel, dansar, sjunger, äter och utbyter julklappar. Man tackar Vår Herre och man är riktigt tacksam för tillfället att fira födelsen av vår frälsare Jesus Kristus och vi ber tillsammans.

På Filippinerna firar vi juldagen (inte julafton). Då gör vi mat enligt filippinsk tradition, vi ber och vi samlar hela släkten för att äta tillsammans, titta på fyrverkerierna och ge julklappar (framförallt till barnen). För de fattiga och barnen som bor på gatan ger vi mat och gåvor så att de kan få vara lyckligt och ha mat på bordet under “Noche Buena”.

Av: Annalou B (Filippinerna). Översatt från engelska.